Bakkerij

 In Projecten

In 2012 is de Amanigroep gestart met een groepsproject, namelijk een bakkerij. Hiervoor is een stenen, op hout gestookte oven gebouwd, waar brood en/of cupcakes in gebakken worden. De vrouwen bakken een paar maal per week, zodat zij naast het bakken nog voldoende tijd overhouden voor hun eigen “onderneming/ business”. De cupcakes (gemiddeld 100 stuks per dag) worden in de eigen omgeving verkocht. De winst wordt een keer per maand verdeeld, een welkome aanvulling op de dagelijkse inkomsten.

Bakkerij Project Kenya Care 1  Bakkerij Project Stichting Kenyacare

De investering in de oven en andere benodigdheden is grotendeels door Kenya Care bekostigd. Maar de vrouwen hebben een gedeelte meebetaald, zodat zij zich verantwoordelijk voelen voor het slagen van dit project. Zij hebben hiervoor een groepslening van Kenya Care ontvangen.

In 2013 zijn ook de vrouwen van de Ebenezer en de Wema groep aan het bakken geslagen. De Wema groep heeft inmiddels al een eigen oven.

Eén van de vrouwen van de Amanigroep, Annet, is in 2013 begonnen met het bakken van taarten, die ze ook prachtig versiert. Ze heeft het nu ook de andere vrouwen geleerd. Deze taarten worden gemaakt op bestelling. In 2014 willen de vrouwen hun assortiment verder uitbreiden.

Bakkerij project Kenya Care  Bakkerij Project Stichting Kenyacare 3  Bakkerij Project Stichting Kenyacare 4

Recent Posts

Reageer

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Ateliertassen Stichting Kenya Care