Family Planning

 In Uncategorized

Kenya Care faciliteert family planning voor haar leden

Het blijkt dat als de vrouwen in onze groepen weer wat sterker worden, ze weer zelfvertrouwen en kracht uitstralen en dus ook weer aantrekkelijk worden voor mannen.

Om te voorkomen dat de vrouwen niet ongewenst zwanger raken biedt Kenya Care niet alleen gratis condooms aan maar faciliteren we sinds kort ook andere vormen van anticonceptie.

Het blijkt namelijk dat de meeste mannen in Kenya geen condooms willen gebruiken. Daarom bieden we de vrouwen nu ook een hormoon implantaat aan dat ervoor moet zorgen dat ze de eerste 3 jaar niet zwanger kunnen worden. Voor vrouwen die daar niet goed op reageren is er de prikpil. Nadeel van de prikpil is wel dat deze iedere 3 maanden herhaald moet worden en het risico op “vergeten” groot is. Een aantal vrouwen heeft aangegeven het liefst gesteriliseerd te worden. De kosten voor een implantaat zijn 5 euro per vrouw (voor 3 jaar), de prikpil kost 2 euro per 3 maanden, een sterilisatie kost 40 euro per vrouw. Hiermee hopen we te voorkomen, dat er niet nog meer kindjes geboren gaan worden uit HIV positieve moeders.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search