Groententuin

 In Projects

De Ebenezer groep wilde graag meer gaan doen in landbouw. Daarom zijn zij in 2012 gestart zich te verdiepen in het telen van groenten. Echter landbouw op de traditionele Kenyaanse manier is, met name in het tropische kustgebied, heel risicovol en erg afhankelijk van wel of geen regen. Om hier beter mee om te kunnen gaan krijgen de vrouwen les en ondersteuning van een Kenyaanse landbouwspecialiste, Rahab Huro Boro.

De vrouwen zijn in 2012 zeer kleinschalig begonnen met het telen van groenten in grote speciaal gemaakte zakken. Voordeel van het verticaal telen in deze zakken is dat er per vierkante meter tien keer zoveel planten kunnen groeien, er gecontroleerd bemest én bewaterd kan worden en de vrouwen nog geen grote investering in grond hoeven te doen. De groep was hiervoor onderverdeeld in vier subgroepjes met ieder hun eigen ‘groentezakken’. De vrouwen wonen bij elkaar in de buurt. Hierdoor wordt het samenwerken gestimuleerd en leren de vrouwen om te gaan met een taakverdeling (wie bewaakt, bewatert, wiedt, oogst, etc.).

Project Groententuin 1 | Stichting Kenya Care   Project Groententuin 2 | Stichting Kenya Care   Project Groententuin 3 | Stichting Kenya Care

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search