Jitokeze Groep

In november 2012 is een vierde Self Help Group (SHG) van start gegaan, genaamd Jitokeze groep. Jitokeze betekent “er voor uit komen”. Deze groep komt uit een dorp 15 kilometer ten noorden van Mtwapa, Vipingo. Er is in die streek een groot aantal HIV positieve alleenstaande moeders die beneden de armoedegrens leven.

De groep telt 22 leden. Zij hebben medio 2013 het lesprogramma afgerond. Hoewel deze groep de jongste is in de “Kenya Care familie”, zijn zij nu al een voorbeeld voor de anderen. De groep onderscheidt zich met name door leiderschap en saamhorigheid. Inmiddels zijn vrijwel alle vrouwen hun eigen microbusiness gestart. Velen zijn zeer vindingrijk en succesvol. De groep is ongelofelijk enthousiast en erg trouw met het terugbetalen van hun leningen.Daarnaast zijn ze gezamenlijk mais gaan verbouwen en onderzoeken ze de mogelijkheden voor een groepsbusiness.

Door de ervaringen met de Jitokeze groep hebben we geleerd dat leiderschap één van de belangrijkste voorwaarden is voor het succes van een groep. In samenwerking met het Ministerie van Emancipatie en Jeugdzaken in Kenya organiseren we nu regelmatig workshops op het gebied van leiderschap voor alle groepen.

Jitokeze Groep | Stichting Kenya Care
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search