Leeslessen voor onze vrouwen van start

 In Nieuws

Het merendeel van onze vrouwen is nooit naar school geweest of maar heel kort en kunnen dus niet lezen of schrijven. Al een hele tijd hadden we het idee om met leeslessen te beginnen maar tot nu toe hadden we daar niet het geld en/of de capaciteit voor.

Met de komst van Sare en Sophia als vrijwilliger hebben we deze activiteit kunnen oppakken.

Sare en Sophia studeren psychologie aan de Universiteit van Twente en in het kader van het programma ‘Crossing Borders’  zijn ze bij ons voor een stage van maar liefst 4 maanden.

Voor hun studie doen ze een onderzoek naar de impact van ons programma. Echter daarnaast geven ze dus sinds oktober ook leeslessen aan de vrouwen.

Dat doen ze volgens de Learning for Everyone methode. Een methode, ontwikkeld door Netty Engels van de Stichting PIT en gebaseerd op de Feuerstein methode.  Het is een individuele stap-voor-stap methode met als grote voordeel dat de leerling al heel snel eenvoudige zinnetjes kan lezen. Dit werkt heel motiverend.

Aangezien de lessen in het Engels worden gegeven, leren de vrouwen meteen ook Engels. Dat vinden ze heel erg leuk.

Inmiddels kunnen ook onze stafleden Caroline en Alice de lessen geven en is lezen dus een vast onderdeel van ons programma geworden.

Goed gedaan Sophia en Sare!

 

Recommended Posts

Reageer

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search