Nieuwe Self Help Group van start: Mwangaza

 In Nieuws, Projecten

We zijn een nieuwe groep gestart: Mwangaza.

Dit is de negende groep van hiv-positieve moeders (en enkele vaders) die we gaan begeleiden.

Van de eerste 8 groepen hebben 4 groepen het vierjarig programma afgerond. In september 2020 zal ook de NEEMA groep het programma afmaken en dat betekent dat we weer een nieuwe groep wilden starten. Maar om een nieuwe groep te kunnen starten hebben we ook weer extra geld nodig. Dat is gelukt, met dank aan enkele fondsen die ons hierbij zeer geholpen hebben.

De meeste leden van deze nieuwe groep zijn afkomstig uit de omgeving van Kikambala en Majengo, dorpen ten noorden van Mtwapa. Het mooie is dat de meeste vrouwen bij ons terecht zijn gekomen door aanbeveling door leden van onze bestaande groepen. Mond op mond reclame dus. En dat werkt het beste. Want dan weten de vrouwen ook wat ze van ons mogen verwachten en wat niet.

De groep heeft Mwangaza gekozen als naam voor hun Self Help Group. Mwangaza betekent licht.  De vrouwen hopen dat door de lessen en begeleiding van Kenya Care er weer licht komt in hun leven.

De eerste bijeenkomsten zijn gewijd aan het opstellen van regels en aanstellen van leiders van de groep. Inmiddels zijn we begonnen met het basislesprogramma.

Gedurende 10 weken krijgen de vrouwen 2 dagen per week les. In het basislesprogramma komen 3 hoofdonderwerpen aan de orde. Allereerst leren ze alles over HIV/AIDS en hoe hier mee te leven.  Dus dan hebben we het over medicatie, voeding, gebruik voorbehoedsmiddelen, hygiene etc. Maar ook leren ze samenwerken in een groep, opbouwen van een sociaal netwerk en het starten van een eigen bedrijfje of andere activiteit.  Daarbij hoort ook leren sparen en vooruit te denken, zodat ze leven makkelijker op orde krijgen.

De vrouwen die het basisleerprogramma succesvol doorlopen krijgen aan het eind een certificaat en kunnen dan doorstromen naar de tweede fase van ons programma, waarin ze o.a. een eigen bedrijf kunnen starten met behulp van een microkrediet.

We wensen de vrouwen veel succes!

 

 

Recommended Posts

Reageer

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search