Nieuwsbrief 2018

 In Nieuws, Nieuwsbrief

Beste vrienden van Kenya Care,

Het afgelopen jaar heeft veel goede ontwikkelingen gebracht voor de organisatie Kenya Care en de hiv-positieve moeders en hun families die wij in ons programma helpen. Dit was alleen maar mogelijk omdat u allen ons weer zo enthousiast hebt gesteund, op velerlei manieren, en daar zijn wij u zeer dankbaar voor. In deze nieuwsbrief praten we u graag bij.

Jitokeze zelfhelpgroep nu zelfstandig verder!

Eind januari heeft de Jitokeze groep het 4-jarig traject bij Kenya Care succesvol afgesloten.

De vrouwen hebben in de afgelopen jaren echt grote sprongen voorwaarts gemaakt: ze zijn gezonder, hun stigma is grotendeels verdwenen, hun zelfvertrouwen is enorm gegroeid en ze staan veel positiever in het leven. Ook economisch gaat het ze een stuk beter: ze hebben werk of een eigen bedrijfje en hebben gezamenlijk (maar vaak ook nog individueel) een flink spaarpotje opgebouwd.

Ze zijn nu klaar om zelfstandig verder te gaan. Eind januari hebben we afscheid genomen van hen met een geweldig feest, met muziek en dans, eten en veel mooie voordrachten.

Bij een afscheid hoort natuurlijk ook een cadeau! De vrouwen mochten kiezen uit een matras, een solarlamp óf een speciaal, energiezuinig en milieuvriendelijk kooktoestel. Daar waren ze allemaal enorm blij mee. Een kleine impressie van deze dag vind je hier: https://youtu.be/zJH5oZOMZBk