Prettige Kerstdagen & Gelukkig Nieuwjaar – een korte terugblik

 In Nieuws

Namens alle moeders, vaders, kinderen, bestuur en staf van Kenya Care willen wij u heel hartelijk danken voor uw steun in de afgelopen jaren. Met uw hulp hebben deze gezinnen weer hoop op een betere toekomst.

Vier groepen met in totaal 85 families hebben we dit jaar kunnen begeleiden. Daarnaast zijn we net met een nieuwe groep gestart: Mwangaza (dit betekent licht). Deze groep heeft op dit moment 26 leden en volgt nu onze basislessen.

Elke week komen de moeders (en vaders) bijeen om elkaar te motiveren en te stimuleren.  Tijdens deze wekelijkse bijeenkomsten is  er ook aanvullende begeleiding en coaching van onze staf.  Allerlei onderwerpen passeren de revue:   van gezondheid, voeding, kinderen opvoeden, verminderen van stigma, sparen tot allerlei zaken die te maken hebben met het runnen van een eigen bedrijfje. Maar ook zijn we doorgegaan met de lees- en schrijflessen en lessen zelfverdediging om ze nog weerbaarder te maken. Nieuw dit jaar waren de lessen over mensenrechten, opgezet door vrijwilligster Tessel Koopal. Tessel heeft een mooi basiscurriculum gemaakt waarin opgenomen o.a. rechten m.b.t. het huwelijk, erfenis en kinderen. Een zeer waardevolle aanvulling op ons programma.

Bovendien hebben we twee leiderschapsworkshops georganiseerd, waar niet alleen de huidige leden aan deel konden nemen maar ook de vrouwen die eerder ons programma hebben afgerond.

Ook konden we met uw hulp meer dan 80 kinderen helpen met schoolgeld, uniform, schoenen en schoolspullen.  Dit helpt de moeders enorm en zorgt ervoor dat de kinderen in ieder geval basisonderwijs krijgen.

Voor het opstarten of uitbreiden van hun bedrijfjes hebben we in totaal 76 microleningen gegeven met een gemiddelde van 120 euro per lening. Slechts 1 persoon heeft zijn lening niet terugbetaald en dit bedragje (ca 35 euro) is door de groep betaald. Dat betekent dat de terugbetaling aan Kenya Care dit jaar weer 100% was. Echt een fantastisch resultaat.

En nog mooier is te zien dat de vrouwen met deze kleine leningen toch grote stappen voorwaarts kunnen maken.  Verschillende vrouwen hebben inmiddels een eigen huisje gebouwd of kunnen nu hun kinderen naar de middelbare school laten gaan.  En we zien dat de vrouwen steeds meer het nut inzien van plannen en sparen.

We zijn geweldig blij met alle positieve ontwikkelingen en zijn u allemaal heel dankbaar voor uw hulp, klein of groot. We stellen het zeer op prijs en hopen dat u ook het nieuwe jaar hiermee doorgaat.

Namens alle moeders, vaders, kinderen, staf en bestuur van Kenya Care bedanken wij u heel hartelijk en wensen wij u allen een heel mooi, liefdevol Kerstfeest en een heel gelukkig en voorspoedig 2020.

 

All the groups celebrated Christmas together, with songs, dance, self-cooked food & pictures?

Our staff members – Festus, Caroline & Alice – wish you Happy Holidays

 

 

 

Recommended Posts

Reageer

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search