Wedstrijd zelfverdediging bij afscheid van Sare en Sophia

 In Nieuws

Vanaf oktober lopen  Sophia Danaci en Sophia Bauhof al stage bij Kenya Care.

Zowel Sophia als Sare studeren psychologie aan de Universiteit Twente en hun verblijf was onderdeel van hun ‘Crossing Borders’ stage.

Naast haar studie is Sare een enthousiast beoefenaar van Taekwondo – zij heeft zelfs de zwarte band.  Met die kennis hebben zij een aantal lessen zelfverdedigingslessen gegeven aan de vrouwen.  In het begin vonden de vrouwen het wel een beetje vreemd, maar als snel kregen ze de smaak te pakken en deden een groot aantal vrouwen mee.

Door deze lessen zien we dat het zelfvertrouwen bij een groot aantal vrouwen erg gegroeid is. Dat kun je zien aan de houding van de vrouwen, maar ook uit het rapport dat Sare en Sophie hierover hebben geschreven.

Op de laatste dag  van hun verblijf hebben we deze vrijwilligers zelfs een wedstrijd zelfverdediging georganiseerd voor alle groepen.

Geweldig om te zien hoeveel de vrouwen geleerd hebben en hoe enthousiast ze elkaar ’te lijf’ gingen. Uiteindelijk kwam de Jerito groep er als winnaar uit.

Aangezien het de laatste dag was voor Sare en Sophia werd er natuurlijk ook voor en met hen gezongen en gedanst als dank voor hun inzet en kregen ze bovendien  van de vrouwen enkele mooie lessos (kleurige omslagdoeken).

De stage van Sare en Sophia was een enorm succes! Zij hebben heel veel geleerd van hun verblijf in een ander land en het werken met vrouwen uit een andere cultuur.  En de moeders en vaders van Kenya Care zijn begonnen met leeslessen en hebben zelfverdedigingslessen gevolgd.  Echt een voorbeeld van een zinvolle vrijwilligersbijdrage. Dankjewel Sophia en Sare.

In onderstaande video een impressie van deze feestelijke dag.

Recent Posts

Reageer

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search